
Siera mafini
Recepte ārkārtīgi vienkārša un ātra. Šos mafinus var cept bez jebkāda riska izgāzties.
Pirms mīklas taisīšanas ieslēdam cepeškrāsni, apmēram uz 201 – 220 grādiem.
Mīklai vajadzēs:
100 grami siera (oriģinālajā receptē ir Čedaras siers, bet ņēmu Krievijas)
90 grami miltu,
1 tējk. cepamā pulvera,
2 olas,
1 ēd. k. piena,
2 krietnas ēdamkarotes skābā krējuma (es ņēmu majonēzi),
2 ēd. k. eļļas.
Pagatavošana elementāra – sieru sarīvē un sajauc ar miltiem un cepamo pulveri. Siera-miltu masai klāt liek visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pilda formiņās (nedaudz vairāk kā pusi formiņas, jo masa uzcelsies) un cep ap 210 grādos minūtes 10 – 15, kamēr mafini zeltaini brūni. Pēc izvilkšanas no krāsns kēksiņiem vēl karstiem var pārkaisīt sieru.
Vislabāk šie mafini garšo silti – tie vienkārši kūst mutē. Mīklu var papildināt ar sev tīkamo – gabaliņos sagrieztu desu, šķiņķi, olīvēm u.c.

Piparkūku garšviela
Arī šis Tev varētu patikt :)

Ātrais sāļais pīrāgs
6. janvāris, 2019
Cepetis bez cepeškrāsns
26. augusts, 2018