Garšīgais

Siera mafini

Recepte ārkārtīgi vienkārša un ātra. Šos mafinus var cept bez jebkāda riska izgāzties.
Pirms mīklas taisīšanas ieslēdam cepeškrāsni, apmēram uz 201 – 220 grādiem.
Mīklai vajadzēs:

100 grami siera (oriģinālajā receptē ir Čedaras siers, bet ņēmu Krievijas)

90 grami miltu,

1 tējk. cepamā pulvera,

2 olas,

1 ēd. k. piena,

2 krietnas ēdamkarotes skābā krējuma (es ņēmu majonēzi),

2 ēd. k. eļļas.

Pagatavošana elementāra – sieru sarīvē un sajauc ar miltiem un cepamo pulveri. Siera-miltu masai klāt liek visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pilda formiņās (nedaudz vairāk kā pusi formiņas, jo masa uzcelsies) un cep ap 210 grādos minūtes 10 – 15, kamēr mafini zeltaini brūni. Pēc izvilkšanas no krāsns kēksiņiem vēl karstiem var pārkaisīt sieru.

Vislabāk šie mafini garšo silti – tie vienkārši kūst mutē. Mīklu var papildināt ar sev tīkamo – gabaliņos sagrieztu desu, šķiņķi, olīvēm u.c.

0 Reizes

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.