
Cukīni-kakao kūka
Kūkai vajadzēs:
1.bļodā: 2 glāzes miltu, 1/2 tējk. sāls, 2 tējk. cepamā pulvera, 1/2 glāze kakao
2.bļodā: 2 olas, 1/2 glāzes eļļas, 1 glāze cukura,
3.bļodā 2 ēd. k. citrona sulas, 1/2 glāzes paniņas, 1 glāze rīvēta cukīni (kabača).
Glazūrai – cepammargarīns vai sviests, pūdercukurs, mazliet piena, kakao.
Sagatavojam 3 bļodas un tajās attiecīgi saliekam vajadzīgo, samaisam. Olas ar eļļu un cukuru saputojam, kamēr rodas krēmīgi gaiša masa un cukurs ir izšķīdis. Tad visu triju bļodu saturu sajaucam vienā un iegūstam mīklu, kuru lejam ar cepampapīru izklātā dziļā kūkas veidnē un liekam cepties cepeškrāsnī uz apmēram 201 – 220 grādiem, kamēr kūka zeltaini brūna un, iedurot ar koka irbulīti, tas paliek tīrs (ja irbulītis aplipis ar mīklu, tad grādus samazinām un kūku turpinām cept).
Kamēr kūka cepas, gatavojam glazūru – metāla bļodiņā liekam nedaudz cepammargarīna vai sviesta, pielejam apmēram ēdamkaroti piena un liekam sildīties uz uguns. Kad margarīns/sviests izkusis, pieberam kakao un pūdercukuru. masu nedaudz pavāram, tad liekam atdzesēties.
Gatavu atdzisušu kūku pārlejam ar glazūru.

Mazsālīts lasis
Pati sev pati, pati
Arī šis Tev varētu patikt :)

Siera mafini
26. augusts, 2018
Cepamais pulveris – gatavojam pašas
26. augusts, 2018