Garšīgais

Cepetis bez cepeškrāsns

Cepetim vajadzēs:

gaļu (manā gadījumā tā ir cūkgaļa no kakla daļas, bet var ņemt arī liesāku),
sīpolus un ķiplokus (daudz, nežēlojot),
āboli,
burkāns,
tomāts
(var izpalikt, bet man tomēr patīk),
sāls un garšvielas.

Nomizojam un sagriežam gabalos ābolus, burkānus, tomātus, sīpolus, ķiplokus. Gaļas gabalu eļļā uz pannas kārtīgi apcepam, apbrūninām no visām pusēm, tad gaļu liekam katlā, bet pannā apcepam dārzeņus. Liekam apceptos dārzeņus katlā pie gaļas, pārlejam ar ūdeni visu tikdaudz, lai ūdens gandrīz nosedz gaļu, pieliekam sāli, garšvielas un vāram, kamēr šķidrums izvārījies un gaļa mīksta, apbrūninām gaļu mērcītē, kas veidojas, kad viss ūdens novārījies.
Šādi cepeti var “izcept” pat bez cepeškrāsns, tas vienmēr sanāk mīksts un sulīgs. ūdenim novāroties, veidojas garšīga būna cepeša mērcīte, kuru var pasniegt kopā ar cepeti.

0 Reizes

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.