
Beciņas savā sulā
Sastāvdaļas:
Beciņas (vai baravikas) 1 kg
Marinādei:
200 g ūdens,
lauru lapas 2 – 3 gab.
krustnagliņas 2 – 3 gab.
melnie pipari 5 graudi
smaržīgie pipari 5 graudi
kanēlis naža gals
citronskābe naža gals
beigās sāls 1 ēd. k., etiķa esence 2 tējk., kad liek burkā – eļļa nedaudz pa virsu.
Pagatavošana:
Notīra beciņas vai baravikas, sagriež palielos gabalos (lai ērti pēcāk uzdurt uz daķšiņas, vārot sakritīsies), mazākās bekas atstāj veselas. Katliņā ielej ūdeni, pieliek garšvielas (izņemot sāli un esenci un eļļu!), ieber beciņas un vāra aptuveni 30 – 45 minūtes, kamēr beciņas gatavas, pieliek sāli un esenci un pilda izkarsētās burkās, pa virsu uzlej eļļu un aizvāko ar noplaucētiem vāciņiem.
P.S. Visgaršīgākās šādi marinētas ir baravikas, bet var izmantot jebkuras bekas.
Man tevis pietrūkst
Arī šis Tev varētu patikt :)

Piparkūku garšviela
26. augusts, 2018
Vāciešu kartupeļu salātiņi
26. augusts, 2018