Garšīgais

Beciņas savā sulā

Sastāvdaļas:

Beciņas (vai baravikas) 1 kg

Marinādei:

200 g ūdens,

lauru lapas 2 – 3 gab.

krustnagliņas 2 – 3 gab.

melnie pipari 5 graudi

smaržīgie pipari 5 graudi

kanēlis naža gals

citronskābe naža gals

beigās sāls 1 ēd. k., etiķa esence 2 tējk., kad liek burkā – eļļa nedaudz pa virsu.

Pagatavošana:

Notīra beciņas vai baravikas, sagriež palielos gabalos (lai ērti pēcāk uzdurt uz daķšiņas, vārot sakritīsies), mazākās bekas atstāj veselas. Katliņā ielej ūdeni, pieliek garšvielas (izņemot sāli un esenci un eļļu!), ieber beciņas un vāra aptuveni 30 – 45 minūtes, kamēr beciņas gatavas, pieliek sāli un esenci un pilda izkarsētās burkās, pa virsu uzlej eļļu un aizvāko ar noplaucētiem vāciņiem.

P.S. Visgaršīgākās šādi marinētas ir baravikas, bet var izmantot jebkuras bekas.

0 Reizes

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.