Garšīgais

Cukīni-citronu kūka

Kūkai vajadzēs:
1.bļodā: 2 glāzes miltu, 1/2 tējk. sāls, 2 tējk. cepamā pulvera,

2.bļodā: 2 olas, 1/2 glāzes eļļas, 1 glāze cukura,

3.bļodā 2 ēd. k. citrona sulas, 1/2 glāzes paniņas, 1 citrona miziņa, sarīvēta, 1 glāze rīvēta cukīni (kabača).

Glazūrai – pūdercukurs (pēc vajadzības, apmēram līdz 1 gl), 2 ēd.k. citrona sulas, 1 ēd. k. piena.

Sagatavojam 3 bļodas un tajās attiecīgi saliekam vajadzīgo un sastāvdaļas samaisām. Olas ar eļļu un cukuru saputojam, kamēr rodas krēmīgi gaiša masa un cukurs ir izšķīdis. Tad visu triju bļodu saturu sajaucam vienā un iegūstam mīklu, kuru lejam ar cepampapīru izklātā dziļā kūkas veidnē un liekam cepties cepeškrāsnī uz apmēram 200 – 220 grādiem, kamēr kūka zeltaini brūna un, iedurot ar koka irbulīti, tas paliek tīrs (ja irbulītis aplipis ar mīklu, tad grādus samazinām un kūku turpinām cept).
Kamēr kūka cepas, gatavojam glazūru – bļodiņā ielejam ēdamkaroti piena un divas ēdamkarotes citrona sulas, jaucam klāt pūdercukuru, kamēr masa balta un bieza, lēni plūstoša.
Gatavo kūku vēl karstu pārlejam ar glazūru un atstājam atdzist.

Oriģinālā recepte šeit.

0 Reizes

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.